Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Odkupimo, prodamo, poiščemo

Antikvariat je prava trgovina, da prodate svoje stare knjige ali poiščete redke tiske.

Trubarjev antikvariat
Antikvariat_Odkup_Hero

Če iščete knjigo, ki je že dolgo ni več v prodaji, je redka, stara ali pa samo tako želena in je ni mogoče več najti po knjigarnah, potem smo pravi naslov za vas.

Za vas pošičemo knjigo, ki jo želite

Na e-naslov antikvariat@mladinska-knjiga.si nam pošljite knjižno željo; mi vam knjigo poiščemo in vas obvestimo takoj, ko pride v hišo.

Ker so nekatere knjige zelo redke in jih je težko najti, je potrebno vedeti, da lahko iskanje traja kar nekaj časa - včasih tudi kakšno leto ali več.
Evidenco iskalcev običajno vodimo 4 leta.
 

Od vas odkupimo knjige

Če se vam je knjig preveč nabralo in ne veste kam z njimi, nam na e-naslov antikvariat@mladinska-knjiga.si  pošljite spisek knjig, ki jih želite prodati; lahko nam ga posredujete tudi osebno ali po pošti.

Spisek bomo pregledali in odkupili knjige, ki jih potrebujemo. Ocenitev traja od enega tedna do deset dni; če se z zneskom strinjate, vam knjige odkupimo, v nasprotnem primeru vam jih vrnemo. 

Ne odkupujemo knjig:

  • ki so zamazane, polite, raztrgane, popisane ali pa so predolgo ležale v vlažnih prostorih ali kakorkoli drugače poškodovane. Dovoljujemo si diskrecijsko pravico, da kljub predhodni odobritvi zavrnemo knjige, ki ne ustrezajo splošnim kriterijem.
  • šolskih knjig
  • knjig iz odpisa knjižnic
  • starejših enciklopedij (Jugoslovanske, likovne, glasbene, pomorske, medicinske, enciklopedije leksikografskega zavoda),
  • priročnikov, podatkovnikov, starejših slovarjev (z izjemo poljskega, madžarskega, makedonskega, portugalskega, albanskega ali večjih slikovnih slovarjev)
  • zbirk kot so Naša beseda, Beseda sodobnih jugoslovanskih avtorjev, broširana izdaja 100 romanov, Umetnost v slikah in Zgodovina v slikah.

Obvestilo: trenutno ne odkupujemo

Ko se skladišče napolni, odkup zaustavimo za mesec ali dva; v tem času nam še vedno lahko pošljete spisek knjig za odkup, vendar pa se dostava in odkup knjig izvršita šele v času, ko ponovno začnemo z odkupom.

Trenutno sprejemamo samo knjige, za katere smo bili dogovorjeni pred 18. 2. 2019. V tem času nam lahko pošljete sezname z naslovi knjig, ki bi jih želeli prodati vendar bomo izbrane knjige sprejemali šele takrat, ko ponovno začnemo z odkupom.
 

Trubarjev antikvariat
Trubarjev antikvariat

Najdete nas v starem jedru Ljubljane, na Mestnem trgu 25.

Naš antikvariat je poln čudovitih knjig, zanimivih tako za zbiratelje redkega kot za iskalce starega. V središču Ljubljane vam odpira svet poln zgodb, spoznanj in resnic.

Več o trgovini >

Lestvica za odrasle - april 2021
Lestvica

Najbolj prodajane knjige za odrasle

Preverite seznam najbolje prodajanih knjig aprila 2021

Erica Johnson Debeljak: Devica, kraljica, vdova, prasica (poskusno branje)

Poskusno branje: Devica, kraljica, vdova, prasica

Murakami Uboj komturja (poskusno-branje)

Poskusno branje: Uboj komturja

Haruki Murakami
Haruki Murakami

»Hočem mir v duši«

Preberite intervju z japonsko literarno zvezdo

Menu